Prajitura cu menta, ciocolata si crema de branza

Astazi va aduc o reteta foarte usor de facut:
Ingrediente:
 Ingrediente:
125 g unt
200 ml lapte
1lingura esenta de menta
1 lingura cacao
9 linguri faina alba
9 oua
200 g zahar
400g crema de branza natur ceva fin cremos Delaco
200 ml frisca lichida
1 tableta ciocolata cu lapte
frunze de menta pentru ornat
toping de zmeura ( optional)
1 budinca de ciocolata cu menta
500 ml lapte
2 linguri zahar
1 plic gelatina
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de ceai de menta. Si apoi o incalzim putin pe baie de aburi pana se topeste.
Preparam budinca cu 500 ml lapte si 2 linguri zahar, conform instructiunilor de pe ambalaj.Se lasa la racit cu o folie lipita de suprafata acesteia pentru a evita formarea unei pelicule uscate .
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa.
Galbenusurile se omogenizeaza . In ele se adauga untul topit si racit si se amesteca intocmai ca la maioneza. Apoi incepem sa adaugam faina si laptele intercalat, pana obtinem o pasta. In aceasta punem 2-3 linguri de bezea si amestecam usor, apoi incorporam toata compozitia de albusuri amestecand  cu o spatula prin rasturnare  pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua.  In jumatate punem cacaoa si esenta de menta. Turnam compozitiile in doua tavi tapetate cu hartie si coacem 15 minute la 180 grade ( in cuptorul dinainte incalzit.) Cand sunt gata se scot de pe hartie si se lasa la racit. Batem frisca pana incepe sa se intareasca, punem crema de branza si mai batem 1-2 minute. Adaugam apoi budinca  si gelatina si batem bine la viteza maxima 1-2 minute. Taiem foile in doua si le umplem , intercalandu-le. Pastram o cantitate de crema si pentru a finisa prajitura.
Decoram cu ciocolata topita, cate un mot de frisca , frunze de menta si sirop de zmeura.



Comentarii