sâmbătă, 1 august 2015

Rulada cu branza si dulceata


Ingrediente:
125 g unt
200 ml lapte
1/2 fiola esenta de vanilie
9 linguri faina alba
9 oua
200 g zahar
2 cutii (300g) crema de branza natur ceva fin cremos Delaco
cateva linguri de dulceata
300 ml frisca lichida
200 ml frisca pt ornat
fructe
frunze de menta
Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa.
Galbenusurile se omogenizeaza . In ele se adauga untul topit si racit si se amesteca intocmai ca la maioneza. Apoi incepem sa adaugam faina si laptele intercalat, pana obtinem o pasta. In aceasta punem 2-3 linguri de bezea si amestecam usor, apoi incorporam toata compozitia de albusuri amestecand  cu o spatula prin rasturnare  pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua tavi mari de aragaz tapetate cu foaie de copt. Coacem la 180 de grade, 10-12 minute, in cuptorul dinainte incalzit. Cand sunt gata se scot si se dezlipesc de pe hartie. Se lasa la racit pe un gratar.

Batem frisca lichida pana se intareste. Omogenizam crema de branza si  apoi le mixam impreuna 2 minute.

Repartizam crema pe foi, punem dulceata peste crema si rulam strans

Punem la rece o ora apoi ornam cu frisca, menta si fructe.

PS. Aceasta reteta apare si pe site-ul Bucataras.ro .


Trimiteți un comentariu