miercuri, 7 octombrie 2015

Placinta cu branza si cocos (pateuri)

Uneori lucrurile simple sunt cele mai bune. Placinta aceasta este divina, cu gust exotic de cocos si branza cremoasa este un rasfat pentru diminetile grabite...

Ingrediente:
- un pachet de foietaj ( eu am avut Bella , cel cu doua foi ambalate separat)
- 2 cutii cu branza slaba de vaci( delaco)
- 1 ou
- 100 g fulgi de cocos
- 100 ml lapte
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat.
Punem laptele si cocosul la fiert pana fulgii se hidrateaza complet ( daca este nevoie mai adaugam cateva linguri de lapte). Apoi lasam sa se raceasca complet si mixam impreuna cu branza.
Intindem una din foile de aluat pe blatul de lucru. Cu un pos ( sau cu lingura) repartizam umplutura.
Ies 4 randuri.


Ungem aluatul , printre randurile de umplutura, cu ou batut. Punem deasupra cealalta foaie si taiem cu un cutit pentru branza printre randuri. Crestam aluatul din loc in loc, ungem cu restul de ou batut si punem la copt, (pe foaie cerata) in cuptorul dinainte incalzit la 190 grade, timp de 45 minute.
Cand placintele sunt gata se scot si cand sunt reci se pudreaza cu zahar din belsug.

Sunt pufoase si parfumate, iar daca rezista pana a doua zi sunt absolut... fabuloase !



Trimiteți un comentariu