joi, 5 noiembrie 2015

Cornulete fragede cu magiun

Aceste cornulete sunt extrem de usor de facut. Raman fragede 4-5 zie  iar o portie ajunge pentru toate zilele la micul dejun si pachetelul de scoala. Magiunul Topoloveni este un aliment functional care nu doar ca este deosebit de delicios si 100% natural, fara nici un adaos , dar ajuta la mentinerea sanatatii sistemului degestiv, aduce un aport de calciu, minerale si vitamine organismului ,ferindu-l de multe boli si poate fi consumat de catre diabetici si cei care au intoleranta la gluten. O lingura de sanatate din borcanul Topoloveni, in fiecare cornulet si iata ca avem o gusatare perfect sanatoasa pentru copilul nostru, nefiind nevoie sa acumuleze atatea otravuri si alcool din prajiturelele cumparate de la poarta scolii...

Ingrediente aluat 1:
500 g faina
300 ml apa
40 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar brun
25 g drojdie proaspata

Ingrediente aluat 2:
125 g unt
70 g faina
Mai avem nevoie de un borcanel de magiun Topoloveni si un ou pentru uns.
Pentru aluatul 1 desfacem drojdia in apa calduta, adaugam zaharul si faina amestecata cu sarea si framantam, la sfarsit se adauga uleiul si framantam din nou pana la incorporarea acestuia. Din acest aluat intindem o foaie.
Pentru aluatul 2 amestecam untul cu faina, se obtine un aluat foarte flexibil care il intindem peste aluatul 1.
Impaturim si lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi intindem si impaturim din nou. Repetam de 4-5 ori apoi facem cornuletele.
Cornuletele se ung cu ou batut si se coc la 180 grade timp de 30 minute. Sunt fragede si delicioase. Nu este nevoie sa le treceti prin zahar, sunt dulci si se pastreaza pufoase .



Trimiteți un comentariu