miercuri, 29 iunie 2016

Miercurea fara carne, 29 iunie

Bun gasit la o noua #miercurefaracarne , o zi cu meniuri sanatoase si gustoase.
De cateva saptamani nu mai beau cafea deloc doar ceaiuri cu gheata si lamaie sau apa plata vitaminizata cu diverse fructe.
Astazi la micul dejun am avut paine prajita cu branza albastra. Acest tip de branza are continutul de grasime extrem de ridicat astfel ca in general ma opresc la o felie.
O intind pe felia de paine fierbinte, imediat ce o scot din toaster si o las cateva minute sa se topeasca si sa scoata la iveala toate aromele. Cateodata o servesc alaturi de nuci coapte sau cu boabe de struguri.

Uneori cu acest tip de branza prepar un sos pentru paste.
Nu folosesc cantitati exacte.  In principiu 1-2 linguri de unt, 1 ligura de ulei de masline si 100 g branza albastra. Se pun toate intr-un wok incapator si se lasa la foc mic sa se topeasca, apoi adaugati smantana... in functie de cate portii de paste faceti, cate 100 ml pentru fiecare portie. Cand pastele sunt gata fierte se storc si se adauga peste sosul care fierbe. Se amesteca si se servesc fierbinti.
Branza si untul sunt perfecte pentru a da un gust deosebit paselor si nu se mai folosesc altfel de mirodenii sau sare.
La pranz am avut dovlecei pane, simpli , asa cum ii facea bunica. Dovleceii rondele trecuti prin faina si ou cu usturoi si prajiti in ulei incins.
Seara m-am delectat cu o portie zdravana de pastai verzi.
Facute extrem de simplu , nu aduc aport mare de calorii. Am avut cam 2 kg de pastai, 2 cepe verzi si  2-3 linguri ulei.
Pastaile curatate si spalate se pun intr-un ceaunas impreuna cu ceapa si uleiul. Eu nu le prajesc , doar le pun toate in oala, asezonez cu sare si piper si las la fiert pe foc mic. Daca e nevoie adaug din cand in cand cate o picatura de apa. La sfarsit pun 2 catei de usturoi tocati marunt.
O alta miercure delicioasa, fara carne. Va invit si pe la masa de seara de la miercurea fara carne  a lui Daniel , unde va asteapta o ciorbita racoroasa de dovlecei.
Pofta buna fara carne!



Trimiteți un comentariu