miercuri, 8 iunie 2016

Miercurea fara carne, 8 iunie

Imi plac zilele de miercuri, imi plac si zilele de joi sau luni dar, miercurile sunt speciale pentru ca sunt #miercureafaracarne.
Conceptul l-am preluat de la Daniel, stapan peste "Naturalul Aloe Vera" si mi se pare o idee geniala de a te disciplina... macar in privinta mancarii. Asadar, pentru mine si alti cativa bloggeri, miercurile sunt fara carne.
Vara nu e nici o problema, in general la mine in casa se mananca legume la gratar/ cuptor si multe salate.
Astazi mi-am inceput ziua cu o portie de fructe si o cana mare de ceai. Pentru ca incerc sa ma disciplinez si #farazahar, am renuntat la cafea si la dulciuri. Face bine si la sanatate si la silueta :) .
La pranz am facut frigarui de ciuperci cu ceapa. Ciupercile sunt potrivite in dietele cu continut caloric redus... si sunt atat de delicioase.
Pentru 2 portii am avut:
- 500g ciuperci
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi 
- o lingura marar tocat fin
- o lingura ulei de masline
Ciupercile se spala si se pun pe prosop de hartie sa se absoarba apa. Uleiul se amesteca impreuna cu verdeata si usturoiul facut mujdei, apoi se pune peste ciuperci. Se amesteca totul si se lasa la marinat , jumatate de ora.
Apoi se infing pe frigarui, intercaland cu ceapa rosie.
Eu le fac in cuptor, pe gratarul de sus, cu ventilatia pornita dar, se pot face si in tava, pe hartie de copt sau pe aragaz in tigaie unsa cu ulei, sau gratar.
Sunt delicioase si daca doriti le puteti acompania cu un sos de castraveti cu iaurt si un pahar de vin alb.
Seara am avut o salata de rucola, cu salata creata, ulei de masline si otet balsamic, printre care am strecurat si cateva bucatele de branza albastra .
Neaparat sa faceti o vizita pe "Natural ca Aloe Vera", gasiti niste bunatati de sa te lingi pe degete...Yamiii!
Pofta buna, fara carne!







Trimiteți un comentariu