joi, 29 septembrie 2016

Tocanita de porc cu legume


     Luna aceasta prietenii de la MAGGI Romania au lansat o provocare savuroasa. Ne-au invitat sa preparam tocanite delicioase in care legumele de sezon sa fie vedete.
     Cum pentru mine retetarul de pe MAGGIpedia este sursa nesfarsita de inspiratie, astazi va prezint o tocanita de porc cu legume... reinventata.
     Secretul tocanitelor consta in ingrediente felurite care se gasesc prin frigider sau camara, o bucata de carne si un strop de  MAGGIe.

  • 500g de carne de porc
  • 2 cepe
  • 1 lingura de marar tocat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel mic 
  • un pumn de mazare
  • 1kg de cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de ustroi
  • 5 rosii tocate
  • 1 lingurita de sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita MAGGI secretul gustului

 
    Se pune intr-o cratita uleiul la incins, apoi se adauga carnea taiata cuburi potrivit de mari.
    Se lasa carnea sa se rumeneasca pana isi schimba culoarea si se adauga si ceapa tocata fin, morcovul  si ardeiul taiat bucati mari si se prajeste la foc mic pana legumele incep sa isi scimbe culoarea..
    Se adauga apoi 1 litru supa de legume, foaia de dafin si lingurita de MAGGIe si se lasa sa fiarba pana carnea este aproape gata.
    Se adauga apoi mazarea, rosiile taiate felii, vanata, dovlecelul si cartofii cubulete si daca este nevoie se mai pune apa cat sa cuprinda toate ingredientele.
    Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai fierbe 15-20 de minute.

    La sfarsit adaugam mararul tocat , acoperim si lasam 5 minute sa se odihneasca.
    MAGGIpedia  ne sfatuieste sa trecem cratita pentru jumatate de ora, in cuptor sa prinda culoare si se se impleteasca gusturile. Eu nu am mai avut rabdare si cand cartofii si celelalte legume s-au fiert, am servit presarat cu patrunjel proaspat tocat alaturi de un ardei iute.
Trimiteți un comentariu