vineri, 21 octombrie 2016

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

 

Ingrediente

    1 conopida mica
    2 cartofi
    1 ceapa
    2 catei de usturoi
    50 g unt
    2 linguri ulei de masline
    sare, piper dupa gust
    1 cubulet MAGGI ( eu am avut cu gust de gaina)
    100 ml smantana dulce pentru gatit

 Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se pun la calit intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline si untul.
Intre timp pregatim restul legumelor.
Conopida se desface in buchetele si se spala bine sub jet de apa rece.
Cartofii curatati si spalati se taie bucati mici. V-am explicat la o postare anterioara ca pentru a ingrosa sosuri sau tocanite cu ajutorulul amidonului din cartofi acestea se rup, adica se face taietura pe jumatate, apoi se trage si se rupe restul taieturii.
Cand ceapa a devenit translucida, fara a se arde, adaugam restul legumelor si le calim 5 minute. Apoi stingem cu 2 litri apa.

Punem cubuletul MAGGI si lasam sa fiarba cca 30 minute.
La sfarsit, cand totul este fiert, potrivim de sare si piper si pasam fin cu blenderul. Adaugam smantana si mai pasam odata.
Serviti supa calda, decorata cu cateva crutoane si iata...avem un fel principal delicios si hranitor.



Trimiteți un comentariu