duminică, 27 noiembrie 2016

Spaghete bolognese Maggi Ideea Zilei, reinventate


Spaghetele sunt cea mai rapida si mai delicioasa mancare. Uneori insa cu ajutorul unor trucuri maggice, poti transforma spectacular o simpla reteta de paste bolognese, in niste paste cu sos delicios si chiftele... la cuptor.
Pentru chiftele am folosit :



    700 gr carne tocata amestec
    1 ceapa mica
    jumatate capatana usturoi
    100 g pesmet alb
    sare
    piper
    2 oua

Pentru sos:
    1 plic Spaghete bolognese Maggi Ideea Zilei
    1 conserva rosii intregi

si... 300 g spaghete Barilla

Chiftelutele le-am pregatit in cuptor.
Dupa ce am amestecat toate ingredientele, am format chiftelutele si le-am pus pe hartie de copt unsa cu ulei. Am copt in cuptorul incins la 180 grade, timp de 30 minute cu functia de ventilatie pornita.



Cand s-au copt, am pus pastele la fiert si am pregatit sosul.
Intr-o cratita, am pus rosiile intregi la fiert . Cand au inceput sa se "destrame" am amestecat continutul plicului cu 200 ml apa si l-am adaugat peste rosii, apoi am pus chiftele. Am lasat la foc mic pana s-a legat sosul.

Pastele gatite al diente, se aseaza in farfurie, peste care punem cateva chiftele si sos delicios.
Pofta buna!


Trimiteți un comentariu