miercuri, 1 martie 2017

Placinata uda, miercurea fara carne, 1 martie


Placinta cu branza este o reteta pe care o stiu de cand eram copil. Cred ca in fiecare oras este acea patiserie unde candva se servea "placinta uda" care nu e altceva decat foi fine de placinta umplute cu branza si coapte in tava adanca. Ulterior se toarna deasupra apa clocotita pana ce foiile devin crete.
Astazi la miercurea fara carne, am pregatit-o din nou.


Ingrediente: (8 portii)
un pachet foi fine de placinta
400 g branza sarata ( eu am avut telemea si branza de oi)
1/2 praf de copt
400 ml iaurt
2 oua
100 ml apa minerala
100 g unt topit

Se bat ouale , apoi se adauga iaurtul si apa minerala in care punem praful de copt. Maruntim branza si o amestecam cu aceasta compozitie.
Foile de placinta se impart in doua si se aseaza cate una pe suprafata de lucru , apoi se unge din belsug cu unt topit sau ulei, se aseaza urmatoarea si tot asa pana asezam ultima foaie din prima jumatate de foi.
Pe ultima foaie asezam jumatate din branza, apoi rulam si asezam in tava unsa cu ulei.

Repetam operatiunea si pentru cealalta jumatate de foi si compozitie de branza.
Deasuprea se ung cu unt topit si dam la cuptor pentru 40 min la 180 grade.

Cand sunt rumene, punem la fiert 1 l de apa, si cand clocoteste turnam cu grija apa peste cele doua rulade . Inchidem cuptorul, acoperim cu folie de aluminiu si mai lasa asa 10-15 minute.

Rezulta o placinta gustoasa, cu aspect deosebit.
Raluca a pregatit pentruBiscuiti spritati  iar Daniel ne incanta ca de obicei cu bucate alese, astazi un soufle de cascaval pe care la degustat la SMS Bucuresti. 
#miercureafaracarne
Trimiteți un comentariu