miercuri, 26 aprilie 2017

Macarons

Macarons


 Ingrediente:


    75 g. faina de migdale ( am gasit in Kaufland)
    110 g. zahar pudra ( neaparat cumparat)
    50 g. zahar tos
    1 varf cutit de sare
    60 g. albus
    colorant ( praf de sfecla rosie de la moldoveni)

Preparare:

Amestecam zaharul pudra si faina de migdale, apoi le mixamcu robotul de bucatarie, pana se omogenizeaza complet.
Faina de migdale are in general si pielita aceea maro, de aceea se cerne de 2-3 ori si se arunca mereu ce ramane in sita.

Albusurile se bat cu sarea pana devin pufoase. Se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o bezea tare si tot zaharul este topit.

Eu am adaugat colorantul in amestecul de faina de migdale si zahar pudra, pentru ca era praf, dar daca aveti colorant lichid, acesta se adauga la sfarsit in bezea.


Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi. Omogenizati cu o spatula din lemn sau silicon, amestecand de jos in sus.

Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata.

Eu am pus macarons pe foaie de copt, cu un un pos normal cu varf rotund.

Dupa ce am format macarons, tava se loveste energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din acestia.


Tava cu macarons se lasa in bucatarie la uscat in jur de 45-50 minute.

Macarons se introduc in cuptor cand suprafata lor este complet uscata si nelipicioasa.

Eu am cuptor electric. L-am incalzit la 150 grade, cu ventilatia pornita. Apoi am oprit ventilatia si am lasat coacere sus + jos si am bagat tava cu macarons. Usa cuptorului nu se deschide deloc!


Am copt macarons timp de   15 minute la 140 grade.

Dupa ce ii scoatem din cuptor ii mai lasam in tava 10 minute, sa se raceasca si pentru a se desprinde mai usor de pe hartia de copt.

Crema:

80 g. ciocolata Nestle Noir
80 ml frisca lichida


Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida pe baie de abur.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se bate cu mixerul pana rezulta o crema pufoasa.
Cu aceasta crema umplem macarons.
(mie mi-a iesit initial putina crema si am mai adaugat frisca batuta)

Am ales ciocolata Nestle Noir pentru ca are un gust fabulos, de cacao pura, avand un procent de 52% cacao neagra.
Este perfecta pentru orice desert. Se topeste usor pe bain marie, nu se taie, nu formeaza cocoloase.
Cremele sunt savuroase, onctuoase si isi pastreaza gustul si textura. 




  Daca eu am venit cu desertul, va invit la #miercureafaracarne unde... natural, delicios si mai ales sanatos veti gusta din priviri.

Trimiteți un comentariu