Clatite americane fara zahar

Clătite americane fără zahar  

Ciocolata tartinabila fara zahar


Dacă ne gândim la un mic dejun american autentic, cred că nu avem decât două opțiuni: faimosul bacon cu ou sau clătitele americane. Scenele de familie perfectă se desfășoară în jurul unui mic dejun consistent, apoi toți ai casei își văd liniștiți de treabă.

Astăzi vreau să vă arăt cum să pregătiți clătite americane, pufoase și delicioase, fără niciun strop de zahăr adăugat. Un mic dejun sănătos, care sa ne dea energie pentru prima jumătate a zilei.

Succesul acestei rețete constă tocmai în simplitatea procesului de realizare și a ingredientelor delicioase și sănătoase.

Clătitele americane pot fi servite într-o infinitate de moduri, noi le servim cu miere, cu Greentela sau cu dulceață fără zahăr.

De asemenea, puteți adăuga în această rețetă de aluat și alte ingrediente sănătoase precum ar fi: ovăz, semințe, nuci, fructe deshidratate sau chiar fructe congelate.
clatite americane

Așadar dacă vreți să aveți un mic dejun american, aici sunt cele mai pufoase și delicioase clătite americane.

Rețeta am mai făcut-o și cu altă ocazie, tot la #miercureafaracarne. Astăzi însă am înlocuit zahărul cu mierea de albine. Astfel în această rețeta nu am adăugat niciun strop de zahăr și dacă o să o respectați întocmai vă asigur că vor ieși niște pancakes de vis.

clatite americane

Ingrediente clătite americane:


  • 500 g făină alba
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță zeamă de lime
  • coajă rasă de lime (opțional)
  • 1 buc. praf de copt
  • 1 vârf de linguriță sare
  • 50 g unt

Aluatul este extrem de simplu de realizat și se poate face cu o zi înainte. Se păstrează la frigider acoperit cu folie și în dimineața următoare doar se fac în tigaie.

clatite americane

Mod de preparare clătite americane:


Albușul se bate spumă tare (să nu curgă din castron dacă îl întoarcem) cu sarea și sucul de lime. Sucul de lămâie ajută albușul să își păstreze forma mai bine și să rămână pufos.

Gălbenușurile se amestecă împreună cu untul topit, se adaugă apoi laptele și faina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm totul cu o lingură apoi adăugăm albușul bătut spumă și amestecăm ușor.

Clătitele vor ieși foarte bine dacă folosim cantitățile exacte.

Din această compoziție se pune cu polonicul în mijlocul unei tigăi unse cu unt, o clătită sau putem face mini clătite americane și în acest caz le punem cu lingura. Acestea nu se întind ca vestitele clătite ci se lasă aluatul să se lățească singur.

Se lasă la prăjit 30-40 secunde sau până pe suprafață lorse formează bule. Se întoarce încet cu ajutorul unei spatule.

Se servesc cu dulceață, frișcă, ciocolată, miere sau fructe proaspete și o cafea bună.

Astăzi eu le-am servit cu Greentella si dulceata de mure.

Dulceața de mure fără zahăr, cu îndulcitor natural cu Ștevia cu zero calorii, fără conservanți, coloranți sau arome artificiale este FARTA RESPONSABIL, în vas de inox alimentar, non-alergic (fără nichel/mangan).

Gustul este autentic, a vara și a pădure. Noua ne place foarte mult. In plus în felul în care este făcută, aceasta dulceață păstrează intacte toate proprietățile fructelor. 

O poți savura simplă sau în combinație cu untul de arahide Sweeteria, cu nuci sau semințe, întinsă pe pâine, biscuiți sau în clătite, dar și ca topping pentru înghețate, prăjituri sau smoothie-uri.



Greentella este cu și despre ciocolata... desigur tot #farazahar!

Greentella este cremă tartinabila de cacao cu alune de pădure, cu îndulcitor natural din Ștevia cu zero calorii, fără zahăr adăugat și fără ulei de palmier. Unica crema tartinabila cu unt de cacao și ulei de răpită Greentella are cu 30% mai puține calorii față de o pastă tartinabila obișnuită.

Este absolut delicioasă, mult mai bună decât orice altă pastă de cacao cu zahăr și specialiștii Sweeteria o recomandă pentru mic dejunuri dulci, întinsă pe pâine prăjită sau biscuiți, dar și ca desert, în clătite sau pentru glazurarea prăjiturilor pregătite în casă.

Greentella se topește ușor, fără a curge, dacă este pusa pe clătitele calde sau poate fi întinsă fără nicio problema pe un biscuite sau chiar pâine prăjită.
crema de ciocolata fara zahar

Despre Sweeteria

Produsele Sweeteria funt făcute #handmade în primul laborator din România care produce dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali de cea mai bună calitate, pentru toți aceia care pun sănătatea proprie și a familiei în topul priorităților.

De când am devenit mamă și eu încerc să îi ofer copilului meu tot ce este mai bun, iar dulciurile de la Sweeteria sunt absolut delicioase, fără strop de zahăr adăugat.

Va provoc sa le incercati, le gasiti in DM sau in diverse magazine naturiste sau direct pe site-ul lor.
Sweeteria


Comentarii