Cordon Bleu cu sunca Sissi

Cordon Bleu cu sunca Sissi

 Cordon Bleu cu șuncă Sissi



Cordon Bleu cu sunca Sissi

 

Cordonul Bleu este una dintre multele rețetele importate din Franța, care au devenit extrem de populare, mai ales când vorbim despre rețete ușoare, delicioase și rapide.

In ciuda numelui (a cărui origine pare a fi atribuită celebrei școli de bucătărie franceză Le Cordon Bleu ), rețeta de piept de pui cu șuncă și brânză topită în interior, poate fi considerată una dintre cele mai populare rețete pentru un meniu delicios in orice moment.

Unul dintre avantajele acestor delicii este că pot fi înghețate, ceea ce ne va permite să apelam la o cină rapidă oricând avem pofta de ceva bun.
Cordon Bleu cu sunca Sissi

Cordon Bleu cu șuncă Sissi - ingrediente 3 porții:


  •     3 fileuri de piept de pui fără pui
  •     3 felii de șuncă SISSI
  •     100 g brânză albastra
  •     sare și piper
  •     1 cana pesmet amestecat
  •     1 cana faina de grâu
  •     2 oua
  •     ulei pentru prăjire
sunca Sissi

Pregătirea Cordon Bleu:


Fileurile de piept de pui se bat cu ciocanul intocmei ca pentru snitele. Se condimentează cu sare și piper si fiecare se acopera cu o felie de sunca.

Puneți brânza în centru și rulați-l pe fiecare, începând cu partea cea mai largă spre cea mai îngustă parte.

Pregătiți 3 boluri, unul cu făină, altul cu oul batut și ultima cu pesmetul. Apoi treceti pieptul de pui prin făină, scuturând excesul. Repetati procesul prin ou si la final prin pesmet.

Se încălzește uleiul și se prăjește Cordon Bleu până devine auriu. Datorită grosimii pe care o iau, trebuie sa le prajiti la foc foarte mic timp de 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile.

Se pot servi cu orice garnitura, dar eu am facut o salata de rucola cu branza, crutoane capere si ulei de masline.
Cordon Bleu cu sunca Sissi

O alta reteta delicioasa si usoara, pregatita tot cu sunca Sissi puteti gasi aici:
Aperitive rapide cu șuncă Sissi, rulouri pizza cu foietaj 

Voi ce gatiti cu aceasta sunca delicioasa si sanatoasa?

Comentarii

Valeria Chertes a spus…
Și eu fac de multe ori.