Paste cu creveti si usturoi

Paste cu creveti si usturoi


Cele mai cunoscute și mai apreciate fructe de mare din lume sunt rafinații creveți. Iubiți pentru aroma și versatilitatea lor, îi putem folosi pentru a înnobila toate felurile de mâncare.

Astăzi va propun o rețetă simplă și rapidă de paste cu creveți și usturoi, ideală pentru a-i surprinde pe oaspeți sau pentru a ne răsfața la o cină târzie.



paste cu creveti

Ingrediente pentru 3 portii:


  • 200 g paste cu ou
  • 15-20 creveți
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță de verdeață
Pentru a face acest fel de mâncare de paste, eu am avut câțiva creveți prefierți pe care i-am curățat în prealabil.

creveti prefierti

Metodă de preparare:


- Se fierb pastele al dente.
- Tocați un usturoiul și puneți-l într-o tigaie cu creveții și uleiul de măsline și prăjiți 1-2 minute.
paste cu creveti


Opțional, dacă vă place mâncarea picantă, putem adăuga un ardel iute.

Se adaugă pastele fierte și se mai prăjesc împreună 1 minut pentru a se întrepătrunde aromele.

Presărați puțin mărar sau pătrunjel proaspăt tocat și gata, avem o rețeta perfectă de servit lângă un vin rece.
paste cu creveti


Tips: Cum să faci spaghete cu creveți perfecte
Primul lucru pe care trebuie să-l țineți cont este faptul că pastele trebuie lăsate întotdeauna al dente. Dacă sunt fierte prea mult, pastele devin lipicioase și strică gustul și aspectul final.
Un alt truc genial este să folosim o lingură de supă de creveți pe care o putem obține strivind capetele creveților prefierți pe care mai apoi îi stoarcem, adaugand-o in tigaie dupa ce punem pastele.

Comentarii