Brioșe cu quinoa și merișoare

Brioșe cu quinoa și merișoare

Brioșe cu quinoa și merișoare
Quinoa este o pseudocereala cu proprietăți benefice pentru sănătate. Calitățile  surprinzătoare o recomandă pentru orice rețeta, iar versatilitatea este atât de bine pusă în valoare de quinoa, încât cu aceasta poți să faci tot felul de rețete pentru cei mai pretențioși gurmanzi sau pentru acele persoane cu nevoi speciale, pentru că quinoa nu conține gluten de exemplu.

Despre quinoa și proprietățile și beneficiile acesteia, v-am vorbit într-un articol AICI. Pentru că mi-a plăcut foarte mult gustul acesteia, astăzi vreau să încep o serie de rețete care să dovedească că această minune a naturii poate  fi utilizată în orice combinații.

cum se gateste quinoa

Ingrediente: Brioșe cu quinoa și merișoare

  • 100 g de quinoa fiartă
  •  o lingură ulei de cocos
  •  120 g făina albă
  •  70 g zahăr brun
  •  un vârf linguriță sare de Himalaya
  •  un pumn de merișoare
  •  100 ml lapte
  •  1 ou
  •  1 praf de copt
  •  aromele preferate

 
Brioșe cu quinoa și merișoare

Mod de preparare Brioșe cu quinoa și merișoare:

Pentru a pregăti quinoa este necesar să o spălați în prealabil. Pentru acest pas aveți nevoie de o sită fină în care să clătiți boabele micuțe cu apă rece. Eu obișnuiesc să fierb mai multă și să o folosesc în diverse tipuri de mâncare, dar pentru această rețetă quinoa trebuie cântărită după ce este fiartă, respectiv avem nevoie de 100 grame.

Pentru fiert puneți quinoa într-o oală cu apă (o parte din quinoa, două de apă) și lăsăți-o să fiarbă la foc foarte mic până când se reduce apa și quinoa rămâne moale.

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Eu am cuptor electric și în general coc cu el pornit sus și jos.

Brioșe cu quinoa și merișoarePentru brioșe nu este foarte complicat procesul de preparare. Într-un castron se amestecă ingredientele solide și în unul cele lichide. Apoi se omogenizează, adăugând compoziția lichidă în castronul cu făină, amestecând până devine o crema fină. Dacă folosiți un mixter, nu ar trebui să fie nicio problema.

Brioșe cu quinoa și merișoare
Umpleți formele de brioșă și coaceți  20 până la 25 de minute, sau până când devin un auriu frumos la suprafață.

Quinoa nu se simte în interiorul brioșei, iar merișoarele sunt senzaționale când le descoperi. Practic sunt un desert elegant pe care îl puteți servi oricui.

Mie mi-au ieșit 10 brioșe mici, dar dacă aveți forme mai mari, acestea se umplu 2/3.

 Brioșe cu quinoa și merișoare
Le puteți servi simple la micul dejun sau cu toping de fructe, un desert delicios după masă de prânz.

Quinoa o puteți cumpăra de pe sanovita.ro unde aveți transport gratis la comenzile de peste 150lei si 15% reducere la orice comanda dacă folosiți codul darkpassion

Pofta buna!

Comentarii

Valeria Chertes a spus…
Îmi plac cum arată brioșele astea.