Tarta de ciocolata fara zahar + CONCURS

Tarta de ciocolată fără zahăr

Tarta de ciocolată fără zahăr

 

Hey girls,
astăzi vă invit la un exercițiu de imaginație și un super concurs pe pagina de Facebook a blogului.

Concursul este realizat împreună cu Sweeteria și Meggle și are ca premiu un coș mare de produse ale acestor mărci.

Pentru că sărbătorile pascale ne-au lăsat cu ceva greutate în plus și cu poftă de dulce după terminarea cozonacilor, astăzi vă invit să realizăm o altfel de rețeta cu... altfel de ingrediente: tartă de ciocolată fără zahăr.

De ce iubim cu toții tarta de ciocolată? Nu știu, poate că pentru că este extrem de bună, dar rețeta mea de astăzi nu are zahăr, făină, unt sau ouă, dar mai ales se gătește fără cuptor, așadar e foarte simplu de realizat.

Produsele menționate mai sus pot crește foarte mult numărul de calorii într-un desert! Și totuși, tarta mea este cu mult peste savoarea unui tort clasic de ciocolată și cu mult mai puține calorii! Secretul?

Ei bine, am folosit produse Sweeteria, cu îndulcitor natural din Stevia Rebaudiana și a ieșit o tarta cremoasa, cu un gust onctuos de ciocolata și o textura fina și delicioasa.
Tarta de ciocolată fără zahăr

Tarta de ciocolată fără zahăr

Ingrediente tarta ciocolată (4 porții)

  • o ceașcă curmale fără sâmburi hidratate
  • o ceașcă musli
  • 2 - 3 linguri Greentella
  • 2 linguri fulgi de ovăz (opțional)
Eu folosesc o ceașcă pentru cafea de 200 ml, că să vă faceți o idee. Fulgii de ovăz ne plac foarte mult și îi introducem în orice rețetă, dar nu sunt obligatorii.

Toate ingredientele se pun în blender și se mărunțesc. Amestecați bine, nu e nevoie să fie foarte tare mărunțit pentru că pasta de curmale leagă foarte bine.

Am împărțit în 4 această cantitate și am format coșulețe în tăvițe tip brioșă, cam de aceeași dimensiune. Formele astfel obținute se pun la rece până pregătim crema.

Ingrediente crema de ciocolată

  •  75 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao
  •  75 ml smântână/ crema de patiserie Meggle

Tarta de ciocolată fără zahăr
Acestea se încălzesc împreună pe foc, fără a ajunge să clocotească, doar să se topească ciocolată și să se omogenizeze bine.

Cu această compoziție se umple formele și se dau din nou la rece.

Se ornează cu frișcă și căpșuni sau doar cu fructele preferate.

Cred că întreaga operațiune durează 30 de minute, nu avem nevoie decât de un blender și forme în care să realizam prăjiturile noastre.

Se poate folosi și o formă de tartă, cu fundul detașabil și prăjitura obținută se taie felii întocmai ca un tort. Mie îmi plac formele individuale din comoditate, pentru că nu trebuie să tăi la masă și prezentarea este mai elegantă.

Ce spuneți? Cum vi se pare rețeta? Nu-i așa că este ușoară?

Atunci la treaba!

Tarta de ciocolată fără zahăr

CONCURS:


Provocarea pentru acest concurs este următoarea: realizați rețeta făcută de mine, folosind ingrediente Meggle și Sweeteria.( nu toate neapărat, ci cate unul de la fiecare sponsor)

  1. Fotografiați prăjitura făcută de voi alături de produsele menționate.
  2. Faceți o postare pe profilul vostru utilizând următoarele hataguri: #sweeteria #madeinromania #handmade #greentella #meggleromania
  3. Apoi atașați fotografia și link-ul unde ați postat la voi pe pagină, sub anunțul concursului.
  4. Apreciați paginile de Facebook ale sponsorilor, pentru a fi la curent cu alte concursuri!
Fiecare participant, poate realiza o singură înscriere.

Extragerea câștigătorului va fi realizată cu un program automat, iar premiul va fi livrat de către sponsori.

Concursul se adresează persoanelor cu adresa de livrare în România.

Succes!
Tarta de ciocolată fără zahăr

Comentarii