Prăjitură rece cu Matcha și zmeură

Prăjitură rece cu Matcha și zmeură

Prăjitură rece cu Matcha și zmeură

 

Pudra de ceai verde Matcha are o aromă inconfundabilă, formează o spumă mătăsoasă cu un  gust bogat și delicat atunci când este preparata ca băutură. Matcha este folosita în ceremonia de ceai japonez și este înlocuitorul perfect al cafelei. Matcha latte de exemplu, este ideala pentru începătorii în tainele aceste băuturi miraculoase.

Matcha este ceaiul verde obținut din frunze de ceai tinere care au fost cultivate la umbră și au fost culese primăvara, apoi uscate printr-un procedeu special care păstrează toți nutrienții și culoarea frumoasă. După ce se usucă, frunzele sunt măcinate în mori manuale cu roți mari de granit care se rotesc foarte încet, pentru a evita supraîncălzirea și pentru a obține cea mai bună și mătăsoasă pulbere de ceai verde: Matcha.

Astăzi eu am folosit această pudră pentru un desert savuros și răcoros, pe care trebuie neapărat sa îl faceți în zilele fierbinți din aceasta vara.
Prăjitură rece cu Matcha și zmeură


Această rețetă cu Matcha și zmeură este un adevărat răsfăț pentru toți iubitorii Matcha  și pentru cei care cochetează cu ideea de a deveni băutori de ceai și încă nu au înțeles gustul minunat al acestui produs. Combinația de arome este irezistibilă, specialiștii în stele Michelin numind-o perfectă. Aroma verde de Matcha, plină de parfumul amestecului de frunze de ceai atent selecționate, se combină minunat cu gustul dulce al zmeurii și prospețimea revigorantă a sucului de lime.

Prăjitură rece cu Matcha și zmeură

ingrediente Prăjitură rece cu Matcha și zmeură

Ingrediente blat

  • 1/2 ceașcă de nuci
  • 1 ceașcă de făină de migdale (eu am avut migdale și le-am măcinat)
  • câteva curmale fără sâmburi
  • 3 linguri ulei de nucă de cocos dezodorizat

Pentru crema cu Matcha


  • 2  cești migdale hidratate peste noapte ideal fără coajă (pentru ca prăjitura să aibă un aspect mai fin - puteți folosi  nuci caju)
  • 1 lingură pudră  Matcha
  • 1/2  cană  lapte de nucă de cocos sau orice alt lapte vegetal
  • 100 ml de ulei de nucă de cocos la temperatura camerei
  • 50 ml miere
  • 2 linguri suc de lime
  • 1/4 cană de zmeură liofilizată

Pentru topping

  • 1 ceașcă de zmeură proaspătă
  • 1/2 ceașcă de zmeură liofilizata

Mod de preparare

Ca de obicei pentru acest tip de prăjitură nu avem nevoie de cuptor ci de un blender bun.

Pentru baza prăjiturii așezăm în vasul mixerului nucile, făina de migdale, curmalele și uleiul de nucă de cocos și amestecăm pentru a forma o masă lipicioasă, pe care o întindem într-o formă (eu am ales o formă pătrată, dar cred că prăjitura ar fi arătat mai spectaculos dacă era făcută într-o tavă de cozonac).

Trebuie să aveți grijă să nu mixați prea mult  pentru că nucile devin uleioase și prăjitura nu va avea un aspect la fel de frumos.

Răsturnați compoziția în tavă și cu degetele formați o bază uniformă.

Ingredientele pentru umplutură cremoasa, cu excepția pudrei Matcha și a zmeurei deshidratate și amestecă până când veți obține o compoziție omogenă și cremoasă. Eu nu am avut răbdare 2 minute și au rămas părți de migdale nemăcinate.

Această compoziție se împarte în două pentru a obține cele două straturi de culori diferite. În jumătate se pune Matcha și se omogenizează complet. Această compoziție se toarnă în tavă peste baza și se da la rece.

În cealaltă jumătate se pune zmeura proaspătă și zmeură liofilizata și se omogenizează până amestecul devine fin. Turnați peste prăjitură, nivelati cu o spatulă, ornati cu zmeura și puneți tava în congelator pentru cel puțin 3 ore.

Prăjitură rece cu Matcha și zmeură


În momentul servirii se scoate cu aproximativ 15 minute înainte.

Această prăjitură delicioasă cu Matcha și zmeură este ideală în zilele de vară, răcoritoare și parfumată.
Prăjitură rece cu Matcha și zmeură
 Pudra Matcha Niavis o găsiți online în magazinul Vegis.
Matcha (care in japoneza inseamna pudră de ceai) este considerat de majoritatea specialistilor, cel mai important sortiment de ceai verde datorita numeroaselor sale proprietati benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi si care  stimuleaza detoxifierea organismului.

Comentarii

Valeria Chertes a spus…
Mulțumim pentru rețeta.