Prajitura fainoasa cu branza si cacao

 
Prajitura cu branza si cacao

Prajitura fainoasa cu branza si cacao


Candva demult, prajiturile cu branza erau ceva ce se intampla in fiecare weekend. La noi in casa se faceau placinte poale-n brau cu branza si stafide sau cu urda si marar, invartita cu mere si branza, un duo de care mama era tare mandra si prajitura asta pe care v-o prezint astazi. Cred ca mama ii spunea prajitura cu aluat fainos, pentu ca aluaul fraged, usor nisipos, se topeste in gura de fin ce este.

Ingredientele sunt simple si la indemana, iar gustul divin te face sa cauti combinatii surprinzatoare pana gaseti ceva exact pe gustul tau. Reteta este extrem de versatila si se adapteaza la ce gasesti prin congelator sau camara.

Prajitura cu branza si cacao

Pentru aluatul cu cacao


  • 400 g faina 000
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 1 galbenus crud
  • 50 g dulcisor pulbere, un indulcitor de ultima generatie obtinut din Stevia Rebaudiana si eritinol
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao neagra pura
 **Pulberea Dulcisor Cooking by Sweeteria este stabila la caldura sau fierbere, fiind potrivita pentru utilizarea in produsele gatite in casa.

Pentru umplutura de branza


  • 500 gr branza de vaci
  • 100 g piure de cartofi dulci
  • 2 oua
  • 50 g dulcisor
  • 1 zahar vanilat sau o pastaie de vanilie

Mod de preparare


Pentru aluat se amesteca toate ingredientele intr-un un bol mai adanc. Aluatul trebuie sa fie fainos, ca cel pentru cheesecake. Daca vi se pare ca se "leaga" mai adaugati 1-2 linguri faina.

Pentru umplutura nimic mai simplu, dupa ce fierbem cartoful si il transformam in piure, il lasam sa se raceasca. Apoi il amestecam cu branza, indulcitorul si vanilia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem jumatate din aluat si il distribuim cu degetele. Adaugam uniform umplutura de branza si acoperim cu restul de aluat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si introducem prajitura la copt pentru 40-45 minute.

Cand este rece se feliaza si se poate servi cu inghetata de vanilie.

Prajitura cu branza si cacao

Tips & tricks


Aluatul iese fabulos si fara cacao. In locul acesteia putem pune 1 lingura de faina si esenta in aroma preferata.

Branza poate fi inlocuita cu visine sau fructe de sezon, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca grosimea foii, dupa ce au fost distribuite pe baza prajiturii.

Si pentru ca este #miercureafaracarne, zi pe care o sarbatoresc cand am timp alaturi de alti bloggeri, te invit la jupanul Daniel sa vezi ce Trio cremos a preparat la Miercurea fara carne.

Comentarii

Natural a spus…
Cel mai mare fan branza sunt, cacao bag in fiecare dimineata din ciocolata neagra, cred ca e fix pe gustul meu :) Spor!