Tarta cu mere și cremă de vanilie

Tarta cu mere și cremă de vanilie

Tarta cu mere și cremă de vanilie

Ingrediente umplutură mere


  • 600g mere tăiate cubulețe 
  • 2 linguri dulcișor
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 50 g unt

Ingrediente cremă de patiserie

  • 500 mililitri de lapte.
  • 1 lingură cu vârf făină
  • 2 gălbenușuri
  • 40 g dulcișor
  • extract de vanilie.

Ingrediente foaie tartă

  • 250 g făină,
  • 125 g unt 80-82% grăsime, la temperatura camerei
  • 60 g îndulcitor,
  • 1 ou întreg+1 gălbenuș,
  • extract de vanilie
Toate acestea se amestecă împreună ai se obține un aluat ușor elastic, din care vom face foaia.
Tarta cu mere și cremă de vanilie


Pași de urmat pentru prepararea tartei de mere


1. Decojim merele și le tăiem în forma care ne place cel mai mult. Să fiu sinceră mie mi se stricau niște mere și a trebuit să le curat, astfel încât am ales să le tai cubulețe. Important este să le tăiați mai mici.
Le punem într-un castron, presărăm puțină zeamă de lămâie și după ce le învârtim de câteva ori (sucul va face să nu se oxideze) le trageți puțin în unt într-o tigaie. La sfârșit adăugați 2 linguri de dulcișor și mai lăsați pe foc 2-3 minute. Merele trebuie doar să se înmoaie ușor, acest lucru va grăbi procesul de coacere.

2. În timp ce merele se fac,  pregătim crema de patiserie cu gust de vanilie. Pentru a face acest lucru, luăm o cratiță neaderentă și încălzim laptele la foc mediu împreună cu extractul de vanilie.
Într-un bol separat punem îndulcitorul, făina și gălbenușurile și omogenizăm bine. Când ingredientele formează o pastă omogenă, adăugăm laptele încă fierbinte și amestecăm bine.

3. Transferați din nou crema în cratiță, puneți-o pe foc și amestecați constant, cu o lingură de lemn, până când amestecul începe să se îngroașe. Când se întâmplă acest lucru, îndepărtați crema de vanilie de pe foc.

4. Preîncălzim cuptorul la 180 ° C.

5. Luăm o formă de tartă și o acoperim cu foaia de patiserie pe care o împungem de câteva ori cu furculița și o dăm la cuptor 10-15 minute. (eu așez în ea altă formă mai mică, astfel foaia se coace frumos fără să se lase)

Când foaia începe să devină aurie puneți merele trase în unt, uniformizați presând ușor cu o lingură și turnați crema de patiserie.

Tarta cu mere și cremă de vanilie

Deasupra sunt două posibilități de ornare.

  1. Un măr tăiat rondele foarte subțiri, care se vor transformă în cipsuri. 
  2. Bezea din cele 3 albușuri + 2 linguri dulcișor, un pic de sare și suc de lămâie.
Coaceți tortul timp de 25-30 minute la 180 ° C.

6. Se păstrează la frigider și se poate servi cu înghețată de vanilie și sos caramel.
Tarta cu mere și cremă de vanilie

Tarta cu mere și cremă de vanilie


O alta varianta a acestei tarte găsiți AICI, iar despre Sweeteria găsiți mai multe informații și rețete AICI.

Comentarii

arata tare bine,am sa salvez reteta.
Valeria Chertes a spus…
Mulțumesc pentru rețetă .
Irina Anghelina a spus…
Arată delicios!Trebuie sa incerc și eu această rețetă