Ruladă cu afine, simplă și delicioasă #farazaharadaugat
Astăzi vă invit să preparați o ruladă simplă și delicioasă #farazahar cu ingrediente naturale și sănătoase de la Sweeteria.
Chiar dacă vremea e sufocantă în unele zone ale țării, la mine au fost zile când am putut porni cuptorul lejer și când se întâmplă asta nu ratez ocazia să fac câte o ruladă. Cred că este cel mai simplu mod de a crea un desert versatil, de fiecare dată altul, dar totuși același.
Ingrediente Ruladă cu afine #farazaharadaugat:
- 125 g unt
- 200 ml lapte
- 1/2 fiolă esență de vanilie
- 9 linguri făină albă
- 9 ouă
- 100 g #dulcișor
- 500 ml frișcă lichidă
- 100 ml frișcă pentru ornat
- 2 linguri dulceața de afine
- câteva afine și bănuți de ciocolată pentru ornat
Pentru foi
separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un
praf de sare. Apoi adăugăm Dulcișor pulbere by Sweeteria, câte o lingură pe rând și mixam
până devine o bezea tare și lucioasă.
Gălbenușurile se omogenizează. În ele se adaugă untul topit și răcit la temperatura camerei și se amestecă întocmai că la maioneză. Apoi începem să adăugăm făina și laptele intercalat, până obținem o pastă. În această punem 2-3 linguri de bezea și amestecăm ușor, apoi încorporăm toată compoziția de albușuri amestecând cu o spatulă prin răsturnare până la omogenizare. Împărțim compoziția în două tăvi mari de aragaz tapetate cu foaie de copt. Coacem la 180 de grade, 10-12 minute, în cuptorul dinainte încălzit. Când sunt gata se scot foile, se dezlipesc de pe hârtie și se rulează pentru a-și păstra formă. Se lasă la răcit pe un grătar.
Batem frișca lichidă până se întărește. O împărțim în 3 și păstram o treime pentru ornat, iar în cealaltă adaugăm 2 linguri de dulceață de afine. Omogenizam și umplem ruladele.
Ornăm după pofta inimi cu frişcă sau grilaj de ciocolată. Putem așeza din loc în loc și câte puțină dulceață.
Comentarii