Pui la cuptor - perfect aromat, cu piele crocantă si carne suculentă

Pui la cuptor - perfect aromat, cu piele crocantă si carne suculentă

Puiul la cuptor poate părea o rețetă simplă pentru că trebuie doar să condimentezi puiul, să îl dai la cuptor și să aștepți un anumit timp să se coacă. Cu toate acestea, nu întotdeauna ne iese bine. Realizarea unui pui la cuptor, cu o crustă crocantă, carne gustoasă și piept suculent are trucurile sale.

Începem cu ingredientul de bază - unui pui întreg, curățat de măruntaie, resturi de grăsime și pene. Eu l-am despicat în două pentru că de obicei coc mai multe feluri odată și profit astfel de mai mult spațiu în cuptor. Primul lucru pe care îl facem este să ne asigurăm că este foarte curat, dacă găsim rămășițe le îndepărtăm și spălăm bine puiul cu apă caldă, uscându-l apoi cu hârtie absorbantă. Este important că acesta să fie foarte uscat, astfel încât, atunci când este copt, să nu gătească la abur, ci să fie prăjit și ușor crocant în exterior și fraged și suculent în interior.

Pui auriu la cuptor

 

Pui auriu la cuptor

Pentru ca puiul copt să fie perfect de aromat am folosit Vegeta condiment pentru pui auriu. Este important să condimentăm în special interiorul puiului, deoarece aroma cărnii depinde de acest condiment.

La acest amestec de bază se pot adăuga și alte condimente pentru a se potrivi gustului fiecărei persoane, dar condimentul Vegeta este perfect echilibrat. Amestecul uscat de condimente poate fi amestecat cu sos de roșii, ulei de măsline, muștar și miere, suc de lămâie, lime sau suc de portocale, iaurt, chefir sau chiar apă. Cu această vom obține o pastă cu care să ungem bine puiul în interior și în exterior.

pui auriu la cuptor
Introducerea unui strat de unt între piele și carnea este un mod eficient de a adăuga suculență și aromă, deoarece grăsimea pătrunde în carne atunci când se topește din cauza căldurii . Acest truc poate fi oferi o aromă sofisticată dacă pregătim un amestec de unt căruia îi dăm un gust special cu usturoi, sare, piper, coajă de citrice, ierburi aromatice sau alte mixuri de condimente Vegeta. La fel ca și condimentul principal, aici vă puteți juca cu amestecurile de condimente preferate pentru a da diferite arome cărnii.
 
condimente pentru pui la cuptor

Drept garnitură eu am avut cartofi, ardei, roșii cherry și morcovi, iar pentru un plus de savoare am adăugat ceapă și usturoi.

După ce puiul a fost condimentat, umplut și uns, l-am lăsat la macerat cam 2 ore.

Pentru ca puiul să nu devină prea uscat în timpul gătitului, l-am copt direct pe patul de legume.
 

condimente pentru pui la cuptor

Temperatura și timpul de gătit

Ca regulă generală, preîncălzim cuptorul la 180 ° C și calculăm timpul necesar de gătit pe baza greutății puiului: 30 de minute pentru fiecare 500 de grame. Dacă puiul este umplut, mărim timpul cu încă 15 minute. Cu toate acestea, fiecare cuptor este un univers, deci este indicat să  folosind instrucțiunile acestuia drept ghid.

Puiul este gata când poate fi străpuns ușor cu furculița.

Pentru legume am folosit doar o lingură de ulei măsline și condiment presărat pe deasupra.

Vegeta natur

 

Vegeta - condimentul potrivit pentru mese de poveste

Vegeta Natur are și condimentul potrivit pentru fiecare tip de carne, fie că este de pui, porc, miel sau pește. Urmezi o dietă pe bază de proteine, în care carnea joacă rolul principal și uneori devine plictisitoare? Dacă folosești condimentul potrivit, este practic imposibil să te saturi de ea cu una – cu două!

Cât despre toți cei care consumă preponderent carne din plăcere, pentru care ieșirile la grătar sunt cel mai strașnic mod de a se relaxa – indiferent de anotimp! - cu Vegeta Natur vor fi cu siguranță cotați că cei mai pricepuți în prepararea fripturilor. Căci, folosind condimentul potrivit, în cantitatea potrivită și la momentul potrivit, îți vei pune practic semnătura pe respectivul preparat.



Condimente Vegeta natur

Comentarii