Tort cu nuca - blat fara faina

Tort cu nuca - blat fara faina 

 

 
Tort cu nuca - blat fara faina

Astazi va arat o reteta de tort din caietul bunicii. Ingredientele sunt simple, insa rezultatul este majestuos. 

Ingrediente Tort cu nuca - blat fara faina:

 

  • 5 oua
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml lapte
  • 100 g dulcisor
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 200 g nuci macinate

 

Tort cu nuca - blat fara faina

Pentru crema Tort cu nuca - blat fara faina:


100 ml frisca lichida
100 g banuti de ciocolata #Sweeteria

Pentru ca acest tort a fost facut pentru o ocazie speciala din familie, l-am ornat mai festiv. Dar il puteti orna dupa pofta inimii.
 

Tort cu nuca - blat fara faina

Este o reteta extrem de simpla, o prajitura fina si delicata, blatul acestui tort nu contine faina sau agenti de crestere.
 

Mod de preparare
 

Nuca macinata se pune la fiert cu dulcisor, laptele si cacaua. Nuca va absorbi tot laptele si cand se face o pasta (aproximativ dupa 5 minute) se ia de pe foc si se lasa la racit.
 

Tort cu nuca - blat fara faina

Albusurile se bat spuma tare cu un varf lingurita sare.
 

Cand compozitia cu nuca este rece se pun galbenusurile si esentele si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute. Se amesteca de sus in jos cu o lopatica de lemn, apoi se pune intr-o tava cu diametru de 20 cm tapetata cu hartie de copt.

Blatul se coace la foc potrivit cca 45-50 minute. Daca nu sunteti sigura ca este gata se probeaza cu o scobitoare care trebuie sa iasa curata. Se lasa la racit in tava.

Blatul creste frumos, dar se va lasa un pic si nu va fi foarte inalt.

Tort cu nuca - blat fara faina


Acest tort nu se taie la mijloc si nu se insiropeaza. Blatul este foarte cremos ca un mousse cu gust intens de ciocolata.


Comentarii