Muffins de ciocolata cu sos de vin


Muffins de ciocolata cu sos de vin

 

Viata e plina de culoare si multumita produselor Sweeteria e plina de savoare si dulce precum copilaria, fara efectele negative ale zaharului rafinat.

Produsele Sweeteria sunt realizate din ingrediente premium, in serii mici, prin procedee hand made, in laboratoarele proprii. Indulcitorii folositi sunt 100% naturali si nu contin coloranti, conservanti sau potentiatori de arome.


Muffins de ciocolata cu sos de vin - ingrediente

Banuti de ciocolata Sweeteria

  •     50 g faina alba
  •     50 g faina sports cu gust de vanilie
  •     50 g banuti de ciocolata 100%cacao
  •     100 g unt
  •     75 ml vin (dulce)
  •     3 oua
  •     1/2 praf de copt
  •     1 varf cutit sare

Vinul folosit la aceasta reteta a fost un rose delicios de la  GORGANDIN

Vin Gorgandin

 

Vinurile Gorgandin sunt exclusiviste, multe dintre ele produse la scara mica intr-un proces de productie responsabil din punct de vedere social.
 

Aromele energizante, condimentate si fructate, echilibreaza delicioasa bautura, mentinând o definitie remarcabila si o structura exploziva.
 

Vinurile GORGANDIN sunt vinuri obtinute din soiuri de struguri de vita de vie nobila, destinate producerii vinurilor albe cu denumire de origine controlata si trepte de calitate.
 

Conditiile agro-eco-pedologice din judetul Sibiu, podgoria Sebes-Apold cu centru viticol Apold, poarta de sud-vest a Podisului Transilvaniei, sunt adecvate pentru cultura acestor soiuri, fiind unanim recunoscut faptul ca zona reprezinta una dintre cele mai bune zone viticole din Romania.

Vin Gorgandin

 

Pentru ornat avem nevoie de banuti de ciocolata colorati si 100 ml frisca lichida. (acest pas este optional si puteti servii muffins doar insiropati bine cu sosul ramas. Dar mie imi plac grozav de mult acesti banuti colorati si pare ca ai facut cine stie ce ornament, dar tot de ai de facut este sa ii scoti din punga.)

Banutii de ciocolata sunt colorati cu extrase naturale de sfecla rosie, sofran sau spirulina si nu doar ca au mai putine calorii datorita indulcitorului, dar sunt extraordinari de deliciosi si pot fi serviti langa o cafea, pentru a impresiona musafirii pretentiosi.

Pentru a prepara compozitia pentru muffinsi amestecati cacaua, dulcisor, untul si vinul intr-o cratita antiaderenta, fieband la foc mic pana se omogenizeaza si incep sa se lege. Cam 5-7 minute, dupa care lasam la racit. 

Din aceasta compozitie pastram deoparte cam 50 ml, (cca 4-5 linguri, sincer nu am cantarit niciodata).

In cantitatea ramasa, adaugam ouale unul cate unul, (procedand intocmai ca la eclere).

Amestecam faina cu faina sports( am folosit aceasta faina pentru custul surprinzator de vanilie) si praful de copt si le adaugam in sosul de vin si ciocolata si omogenizam, apoi repartizan compozitia in formele de briose. Eu am una patrata de 9 buc. mici, dar formele trebuie sa fie umplute pana la jumatate/ maxim 2 treimi.

Muffins de ciocolata

 


Muffins se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15-20 minute, in functie de marimea formelor. Vor iesi dense, onctuoase si fragede. Cand sunt gata, le scoatem din forme si le lasam la racit pe un gratar.

Muffins de ciocolata

Le-am asezat pe un platou si am turnat deasupra care o lingurita de sos de vin si ciocolata. ciocolata. Din restul de sos oprim o lingura daca va doriti sa turnati cativa stropi pe rozeta de frisca.

Muffins de ciocolata


Batem frisca cu restul de sos ramas si ornam muffins dupa pofta inimii.

Muffins cu ciocolata

Comentarii