Tarta fara zahar, cu crema de vanilie si dulcisor Sweeteria

Tarta fara zahar, cu crema de vanilie si dulcisor Sweeteria

Tarta fara zahar, cu crema de vanilie si dulcisor Sweeteria

Pentru blat:

  • 75 g unt gras
  • 3 oua
  • 4 linguri indulcitor Dulcisor de Stevie
  • 2 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt - 5 g

Pentru budinca de vanilie:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri Dulcisor de Stevie
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru jeleu:

  • Dulceata de capsuni Sweeteria

Pentru ornat:

Pentru blat separam ouale si batem albusurile cu sare. Untul se mixeaza cu indulcitorul, se adauga galbenusurile rand pe rand si apa minerala si se omogenizeaza. Punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor, apoi incorporam albusurile batute spuma.
 

Tarta fara zahar, cu crema de vanilie si dulcisor Sweeteria

Se coace in tava de tarta speciala,(unsa bine cu unt si tapetata cu faina) in cuptorul preincalzit la 160 grade, timp de 20-25 minute. Cand este gata se rastoarna pe un platou.

 

Tarta fara zahar, cu crema de vanilie si dulcisor Sweeteria

Intre timp pregatim crema de vanile. Amestecam dulcisor cu amidonul, adaugam galbenusurile si intercalam cu lapte fierbinte. Se formeaza o budinca care se fierbe pe foc mic, amestecand continuu, pana capata consistenta. La sfarsit se adauga vanilia si se rastoarna peste tarta. Acoperim cu folie pentru a nu prinde pojghita si pregatim jeleul, care nu este altceva decat 2-3 linguri de dulceata de capsuni incalzita cu o lingura de apa. 

Eu am facut un cerc din rozete mici de frisca amestecata cu ciocolata pentru ca am crezut ca jeleul va curge, dar nu este necesar.

Ornam dupa preferinte si servim dupa ce prajitura sta cel putin 24 de ore la frigider.

Pentru o prezentare remarcabila, am ales sa feliez prajitura cu un inel metalic in forma de cerc.

Tarta fara zahar, cu crema de vanilie



Comentarii