Tort aniversar Milka - duo de ciocolată pentru 120 de ani de tandreţe

Tort aniversar Milka - duo de ciocolată pentru 120 de ani de tandreţe

 

Tort aniversar Milka

Milka este cea mai tandră și mai dulce declarație de ciocolata. Cremoasă, fină și intensă, fiecare sortiment ce afișează văcuța mov pe ambalaj, te face să îți pierzi capul de plăcere. 

Milka este o companie ce produce ciocolată și care a apărut în Elveția în 1901, dezvoltată sub umbrela companiei de cofetărie americană Mondelēz Internațional (cunoscută anterior ca Kraft Foods).

Începând din 1990, de mai bine de 100 de ani, Milka a fost produsă în principal în Lörrach, Germania, producând impresionantă cantitate de 140.000 de tone de ciocolată în 2012. 

Astăzi Milka are o gamă impresionantă de produse pornind de la celebra ciocolată, precum biscuiți acoperiți cu ciocolată, diverse sortimente de tablete de ciocolată, prăjituri și chiar și baze pentru prăjituri, una dintre acestea fiind expuse și aici pe blog. 

Tort aniversar Milka

Despre Milka

Numele mărcii Milka este derivat dintr-o combinație a celor două ingrediente principale ale produsului: „MILch (lapte) și KAkao (cacao sau ciocolată).”

Simbolul Milka este inconfundabil și probabil recunoscut de toată lumea la nivel mondial, o vacă mov cu un clopot la gât, ce paște fericită pe o pajiște alpină.

Filizofia companiei Milka s-a concentrat pe sentimente și „tandrețea” a devenit principala lor temă publicitară încă din anii 1960. În 1972, vaca Milka numită Lila („Lila” fiind omologul german pentru liliac, violet, mov.) a devenit imaginea campaniilor lor publicitare și a rămas așa până în prezent.

Milka s-a implicat în multe campanii, una dintre cele mai drăguțe fiind cea în care cumpărai o ciocolată cu un pătrățel lipsă și puteai alege ca Milka să trimită pătrățelul respectiv cui doreai tu.

Prima ciocolată Milka a fost ambalată în ambalajul distinctiv de culoare liliac în 1901. În anii 1920, Milka a introdus bomboane tematice în ediție limitată precum Iepurași de paște, Moș Crăciun și căsuțe de ciocolată la sărbătorile de iarnă, ouă de ciocolată și alte astfel de produse. 

Logo-ul Milka și ambalajul său mov au fost înregistrate în 1960, devenind rapid cea mai mare și mai cunoscută companie de ciocolată din Germania. În următoarele câteva decenii, ciocolata Milka și-a îmbunătățit constant portofoliul, bucurându-ne papilele gustative cu produse delicioase, pline de tandrețe, ce au la baza cel mai bun lapte de la văcuțele din Alpi.

Milka sărbătorește 120 de ani de tandrețe

Anul acesta Milka sărbătorește 120 de ani de tandrețe, cu gust intens de ciocolată și o textura fină și cremoasă inegalabilă. Astfel am participat și eu la campania BUZZStore și împreună vă invităm pe toți să sărbătoriți alături de Milka.

 

KIT BUZZ Milka

De altfel toate supermarketurile rulează în acest moment campanii diferite unde prin cumpărarea de produse poți câștigă premii mai mult sau mai puțin tandre.

Totodată Milka ne invită să sărbătorim împreună punându-ne o dorința tandră, pentru tine sau cineva drag, pe https://dorințe.milka.ro. Dintre toate dorințele înscrise, Milka România va alege trei pe care cu tandrețe le va îndeplini.

Kit-ul meu dulce, primit în campania BUZZStore a conținut 12 produse noi, absolut magnifice:
   

  •     Milka Alpine Milk
  •     Milka Dark Milk Alpine Milk
  •     Milka Almond
  •     Milka Strawberry Cheesecake
  •     Milka Oreo White
  •     Milka Peanut Caramel
  •     Milka Bubbly White
  •     Milka Moments Assorted
  •     Milka Just for you pralines
  •     Milka Choco Crème
  •     Milka Brownie
  •     Milka Oreo Cookie Sensations
  •     Kit Aniversar (Farfurie și rețetă tort aniversar Milka pe care vi-l prezint astăzi)

În fotografii mai apar biscuiții cu steluțe Milka, care sunt preferații fiului meu de când era la grădiniță și pe care ii cumpărăm destul de des. Aceștia au fost luați de noi și am decorat cu ei tortul.
 

Milka - tort aniversar

 

Tort aniversar Milka

Pentru această rețeta am respectat întru totul instrucțiunile din rețetarul primit în Kit. Nu este un tort scump, însă gustul este absolut minunat și cu siguranță îl voi repeta.

Blat tort Milka:

  • 3 ouă
  • 130 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 g unt
  • 60 g făină
  • 20 g cacao
  • 20 g amidon
  • 1 praf de copt
  • un vârf cuțit sare

Ouăle se mixează împreună cu zahărul până se albesc și își dublează volumul, apoi adăugați untul topit și răcit la temperatura camerei. Ingredientele uscate se trec prin sită și se omogenizează bine, apoi se adaugă peste compoziția precedentă, amestecând delicat, pentru a obține un blat pufos.

Încălzim cuptorul la 190 grade. 

Tortul se coace timp de 15 minute, în formă de 24 cm, cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt.

Când este gata se pune pe un grătar la răcit, apoi îl așezăm pe platou.

Stratul de mousse de ciocolată Milka

  • 100 ml lapte
  • 1 plic de gelatină
  • 160 g ciocolată Milka Noisette
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 100 ml apă
  • Stratul de mousse de ciocolată Milka albă
  • 100 ml lapte
  • 1 plic de gelatină
  • 200 g ciocolată albă Milka
  • 250 ml frișcă
  • 100 ml apă

Fiecare strat se pregătește separat, întâi cel de ciocolată neagră și apoi cel de ciocolată albă!!! 

Punem gelatină la hidratat în 100 ml apă. Încălzim laptele și când ajunge la punctul de fierbere, îndepărtăm de pe foc și turnăm gelatina deasupra. Amestecăm câteva secunde pentru că aceasta să se topească, apoi adăugăm ciocolata neagră și continuăm să amestecăm până aceasta se topește. Când această compoziție este perfect omogenă, batem într-un bol 250 ml frișcă pe care o adăugăm apoi peste ciocolată și omogenizăm. 

Eu am folosit un inel din plastic pentru tortul meu, voi puteți folosi inelul de la forma de copt, pentru a monta tortul.

Peste blat se toarnă mousse-ul de ciocolată neagră și se dă la rece, apoi preparam mousse-ul de ciocolată albă urmând aceiași pași de mai sus. Când este gata, îl turnăm peste tortul în formare și lăsăm la frigider pentru cel puțin 4 ore.
 

Tort aniversar Milka

Pentru ganache tort Milka

  • 85 g ciocolată Milka Darkmilk 
  • 50 ml frișcă lichidă 
Frișca și ciocolată Milka se încălzesc pe foc până se topește ciocolata. Apoi se toarnă peste tort și se ornează după preferințe.

Eu am făcut câteva rozete de frișcă și am ornat cu biscuiți.

A ieșit un tort cremos, cu gust fin de ciocolată, numai bun de pus pe o masă aniversară.
 

La mulți ani încărcați de tandrețe, Milka!

Comentarii

Valeria Chertes a spus…
Multumim pentru reteta.