Fursecuri cu stafide si picaturi de ciocolată #farazahar 

Ingrediente 20 fursecuri:

  • 150 g faina
  • 50 g faina migdale sau migdale macinate fin
  • 50 g #Dulcisor
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 75 g picaturi de ciocolata
    Sweeteria
  • 100 g stafide/ merisoare/ goji
  • 70 ml ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • (Coaja rasa de citrice bio, scortisoara sau orice alte mirodenii va plac)
  • Un praf sare

Intr-un bol incapator se combina ingredientele uscate faina, migdalele macinate, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, stafidele si picaturile de ciocolata.

Amesteca uleiul topit cu laptele si esenta de vanilie si toarna amestecul peste mixul de faina si amesteca cu o lingura ca sa obtii o coca. Nu se framanta!  pebtru ca procesul de framantare leaga aluatul iar fursecurile vor deveni tari si cauciucate.


Formeaza 20 bilute egale, aplatizeaza in palma si aranjeaza bilutele pe hartie de copt, in tava. Lasa cca 5 cm intre ele.

Coace aceste fursecuri la 170°, cca 12 minute sau pana cand marginile se incep a rumeni.

Scoate fursecurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca inainte de a le scoate din tava

Se pastreaza in recipient de sticla, etans, pentru a ramane fragede si crocante.


Comentarii